Bulion aromat cu ardei

de Andra_Constantinescu in Bulion, 30 Aug 2015 | 6293 vizualizari

 

Au fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.

 

INGREDIENTE

  • 40 kg rosii;
  • 3 kg ardei;
  • 8 linguri sare grunjoasa;
  • 8 linguri zahar;
  • o lingurita piper negru macinat;
  • 3 plicuri conservant (7 g);
  • ulei pentru pus deasupra bulionului in sticle.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion aromat cu ardei:

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare.

Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. 

Se fierb pana cand se inmoaie bine, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita mare.

Sucul ramas se pune din nou la fiert pana cand se ingroasa, amestecandu-l din cand in cand cu o lingura mare de lemn. Spre final se adauga sarea, zaharul, piperul si conservantul si se mai clocoteste putin. Se toarna fierbinte in sticle si se pune putin ulei deasupra in fiecare sticla. Se capacesc si se lasa sa se raceasca 2-3 zile acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion