Bulion aromat cu ardei

de Andra_Constantinescu in Bulion, 30 Aug 2015 | 6239 vizualizari

 

Au fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.

 

INGREDIENTE

  • 40 kg rosii;
  • 3 kg ardei;
  • 8 linguri sare grunjoasa;
  • 8 linguri zahar;
  • o lingurita piper negru macinat;
  • 3 plicuri conservant (7 g);
  • ulei pentru pus deasupra bulionului in sticle.
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion aromat cu ardei:

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare.

Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. 

Se fierb pana cand se inmoaie bine, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita mare.

Sucul ramas se pune din nou la fiert pana cand se ingroasa, amestecandu-l din cand in cand cu o lingura mare de lemn. Spre final se adauga sarea, zaharul, piperul si conservantul si se mai clocoteste putin. Se toarna fierbinte in sticle si se pune putin ulei deasupra in fiecare sticla. Se capacesc si se lasa sa se raceasca 2-3 zile acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii condimentat