Bulete pufoase de cod

de Julie in Peste, 17 Dec 2010 | 7497 vizualizari

 

Bulete de cod gustoase,usoare, frumoase si festive ,
dupa o reteta frantuzita de Laura Calder.

 

INGREDIENTE

  • 1 file de cod,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei iute,
  • 1 ou,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/2 ceasca faina,
  • 1/3 lingurita praf de copt,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete pufoase de cod:

Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute,se pune apoi la fiert 5 minute.  Se scurge de apa se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul ,praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline (pentru un plus de aroma).

Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza usor. Se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins pana devin aurii .

Crocante si aurii la exterior , pufoase si albe la interior.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele pot fi pasate si omogenizate si cu ajutorul robotului de bucatarie. Asa va merge totul mult mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete pufoase de cod" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LUK 1

17.12.2010, 15:38

ce frumoase sunt! 5

Bucataras Medi 1

18.12.2010, 22:26

Ca bune mai trebuie sa fie................

Julie 1

19.12.2010, 13:45

va asigur ca-s bune si frumoase...si tot ce ati mai zis voi! Multumesc mult de voturi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de sturion in sos picant si legume