Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

de simona72 in Mancaruri de legume, 8 Dec 2016 | 5053 vizualizari

 

O mancarica fara carne, se poate spune ca este pentru cei care nu manaca carne (ovo-lacto-vegetarieni) sau pentru cei care prefera mancarurile usoare si desigur pentru cei care adora dovleacul. Buletele se aseamana cu cele din cartofi, doar ca sunt putin mai dulci, mai moi, usor crocante la exterior din cauza pesmetului panko. Garnitura este si ea de asemenea simpla: ciuperci trase la tigaie si bulgur. Daca nu aveti sau nu va place bulgurul, il inlocuiti cu cus cus-ul. 

 

INGREDIENTE

Pentru bulete:

  • aproximativ 300-350 gr dovleac placintar copt
  • 130-150 gr cascaval sau branzeturi (eu am folosit branza cheddar, telemea si cascaval)
  • sare si piper alb dupa gust
  • 1 ou
  • 1 praf mic de bicarbonat
  • 1 lingurita mica de amidon alimentar
  • pesmet panko
  • ulei pentru prajit
  • Pentru garnitura:
  • 300 gr bulgur
  • 400 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 dovlecel
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume:

Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se rupe in bucatele miezul, se pune in bolul robotului curat si perfect uscat. Se mixeaza pana se marunteste. Se pune in tava cuptorului cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 50-60 grade (usor cald) pentru 5-10 minute, pana incepe sa se usuce pesmetul. Daca va ramane pesmet, se depoziteaza foarte bine in pungi de hartie sau cutie metalica cu capac.

Dupa ce dovleacul s-a copt, ii indepartam coaja, il pisam cu o furculita si-l lasam sa se raceasca. Adaugam branzeturile date pe razatoare, plus celelalte ingrediente, mai putin pesmetul si amestecam. Va rezulta o compozitie usor moale. Adaugam pesmet pana compozitia se leaga, la mine au fost suficiente 3 linguri mari de pesmet. Luam o lingurita de compozitie, o tavalim in restul de pesmet, formam cu mainile bulete. Le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana devin rumene. Se scot pe servetele de hartie.

Pentru garnitura: se pune bulgur intr-un castron. Se adauga apa fierbinte sa treaca peste bulgur. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa 10-15 minute. Intre timp ne ocupam de legume. Se taie felii ciupercile, dovlecelul in cubulete (eu il tai in jumatate, apoi in sferturi si indepartez mijlocul cu seminte, folosesc doar pulpa). Calim ceapa si usturoiul, adaugam ciupecile si dovlecelul si calim la foc iute, pana cele din urma sunt patrunse. Se adauga bulgurul fiert, sare si piper dupa gust. Se pot adauga verdeturile preferate (patrunjel, marar, cimbru…)

 Se serveste garnitura calda impreuna cu buletele. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Este un ingredient care se găteşte similar cu orezul sau cuşcuşul. De asemenea, este folosit în tabbouleh (salată arăbească cu pătrunjel, roşii, ceapă, rodii, bulgur şi suc de lămâie), dar se poate folosi şi în loc de orez în pilafuri, ardei umplut, sărmăluţe, burgeri fără carne sau supe. Are un conţinut de fibre, proteine şi vitamine mai mare decât orezul şi are un indice glicemic scăzut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti