Budinca de prajitura cu visine

de ReteteDePoveste in Prajituri, 3 Sep 2013 | 3016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prajitura cu visine (merge cu orice alta prajitura uitata prin frigider)
  • 500 ml Lapte (sau cat sa acopere prajitura in tava)
  • 200 gr unt
  • 3-4 oua (daca sunt mici, puneti 4)
  • zahar (eu nu am mai pus, pentru ca prajitura deja avea suficient zahar)
  • cateva stafide
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de prajitura cu visine:

Taiati Prajitura cubulete mai micute (2-3 cm), si le puneti intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul (in prealabil topit). Le "prajiti"cateva minute, avand grija sa le intoarceti de pe-o parte pe alta (dar fara sa le sfaramati).

Dupa ce au prins o crusta usor maronie, se opreste focul si se pun cubuletele de prajitura in tava.

Se bat ouale spuma, apoi se toarna laptele, dupa care compozitia se pune in tava peste prajitura (trebuie sa fie cam la acelasi nivel cu prajitura). Se lasa 2-3 minute sa se odihneasca, iar apoi daca vi se pare ca mai trebuie lapte, mai puteti completa, avand grija sa turnati uniform.

Se da la cuptor aprox 30-45 de min. Cuptorul trebuie sa fie incins la aprox 180 de grade.

Dupa ce se scoate la cuptor se pudreaza cu zahar si se poate servi atat calda cat si rece alaturi de un pahar cu lapte cald.

A iesit o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta