Budinca de paste cu branza si zahar ars

de Adi in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 6136 vizualizari

 

Daca tot mi-a adus mosul multe paste sub bradut, m-am gandit sa prepar si eu cateva retete mai usoare.
Reteta de fata este una din preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste penne
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 150 g zahar pentru umplutura
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • sare
  • 25 g unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si zahar ars:

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.

Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa se dispuna pe peretii acesteia.

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi se scurg si se trec prin jet de apa rece.

Branza se amesteca cu untul moale, apoi se adauga zaharul, esenta, coaja rasa de lamaie si cele 3 oua si se omogenizeaza compozitia.

Se unge forma cu unt, peste zaharul caramelizat deja racit si se aseaza un rand de paste, un rand de compozitie cu branza si tot asa, culminand cu un rand de compozitie cu branza.

Se da forma la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, dupa care se lasa sa se tempereze usor, apoi se rastoarna pe platou.

Se serveste atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Nu trebuie lasata budinca sa se raceasca in forma, pentru a nu se intari zaharul caramelizat pe peretii acesteia.

2

Compozitia de branza trebuie sa fie usor moale, pentru a permite pastelor sa ramana hidratate in timpul tratamentului termic.

3

in functie de textura branzei se poate adauga in compozitie o lingura sau doua de smantana(la mine nu a fost cazul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiți satinați - Desertul delicios care te va cuceri prin gust și aspect