Budinca de paste cu branza

de cristina1985 in Fusilli, 25 Sep 2021 | 3395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fusilli
  • 600 g telemea vaca
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg-te esenta rom
  • stafide
  • coaja de la 2 lamai
  • Deasupra:
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza:

      Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste.

    Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva ore in apa.Apoi, se rade sau se marunteste cu furculita si se amesteca cu 200 g zahar, 6 oua, 4 pliculete zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie.

    Se pune apa la fiert.Cand da in clocot,se pune putina sare si apoi pastele (vedeti ca pastele trebuie cantarite,pentru ca o punga are 500 g).Se fierb cam 15-20 minute.Se scurg si se amesteca cu branza si stafidele scurse (apa se arunca).

   Se unge o tava de 36x23 cm cu ulei,apoi se toarna amestecul de paste cu branza .Se pregateste stratul de deasupra: se amesteca ingredientele si se pune din loc in loc, intinzand cu lingura, pana rezulta o suprafata neteda. 

   Se introduce in cuptorul preincalzit, si se coace pana se rumeneste. La mine , a durat peste 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu crema de branza si costita