Budinca de oua cu piscoturi

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 11360 vizualizari

 

A fost o incercare cu un rezultat senzational. Un gust minunat, o textura usoara si fina si un aspect deosebit. A fost un desert care a avut succes si merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 1 cana de suc de portocale
  • coaja de portocala si lamaie
  • esenta de vanilie
  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de oua cu piscoturi:

Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte.

Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa parfumeze laptele. avem grija sa nu se afume.

Batem ouale cu zaharul  si cand laptele da in clocot, il turnam incet , cu grija peste oua si amestecam incontinuu sa nu se strice ouale. Strecuram cojile de citrice inainte de a turna laptele.

In forma asezam un strat de piscoturi si le insiropam cu o lingura cu suc natural de la portocale. aduagam inca un strat -repetam cu sucul de portocala. avem grija sa nu punem prea mult.

Turnam crema de lapte cu oua si apoi , intr-un vas cu apa punem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade.

lasam sa se coaca budinca, reduzind putin temperatura , pana budinca se solidifica. 

Scoatem si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de oua cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beignets - gogosi frantuzesti