Budincă de lămâie

de andreeapintea in Dulciuri, 24 Feb 2013 | 5091 vizualizari

 

O budincă delicioasă atât caldă cât şi rece, cu multe arome citrice şi un blat uşor crocant la suprafaţă.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame unt
  • coaja rasă de la 2 lămâi şi sucul acestora
  • 115 grame zahăr – de preferat pudră
  • 2 ouă – separate
  • 50 grame făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 300 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de lămâie:

Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina - amestecată cu praful de copt, şi mixăm din nou foarte bine.

Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele. În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare. Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte. Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă.

Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sbriciolata