Budinca de creier

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2010 | 13592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creier porc
  • o punga de amestec legume(porumb,mazare,pastai,fasole boabe,ardel,morcov)
  • 4 oua
  • o lingura smantana
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • putin praf copt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de creier:

Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le  lasam la scurs.

Intr-un bol,batem bine cu o furculita ouale cu sare si piper. Adaugam :creierul,smantana,legumele, faina amestecata cu praful de copt.,untul. Omogenizam.

Ungem o tava cu unt, turnam amestecul si introducem la cuptor, pe treapta din mijloc pentru 20min la foc mediu, apoi urcam tava pe treapta superioara pentru inca 20. min.

Servim cald cu cartofi natur sau rece, ca aperitiv.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de creier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

27.07.2010, 10:58

daa, asa mi se parea in poza, da' nu eram sigura)

Oana 1

27.07.2010, 13:24

Delicios!! de cand n-am mai mancat creier!! ce bine arata!!

ela 1

29.07.2010, 01:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi de primavara