Budinca de conopida

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 16279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 100 g unt
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g sunca Praga
  • 3 lg pesmet
  • sare
  • piper (optional)
  • smantana
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte.

Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir subtire peste untul topit, amestecand pana se ingroasa . Luam de pe foc si adaugam galbenusurile de ou pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Adaugam si cascavalul dat pe razatoarea mica. Daca mai este necesar, adaugam sare. Omogenizam bine.

Intr-o forma de tarta (d = 25 cm), unsa cu unt si peste care am presarat 3 linguri cu pesmet, asezam buchetelele de conopida stoarse de apa. Deasupra punem sunca Praga taiata bucatele, iar apoi sosul alb . Dam la cuptor la foc mic, timp de 30-40 minute ( pana cand se rumeneste putin deasupra ).

Taiem o bucatica, asezam o lingura cu smantana deasupra si parmezan ras. Eu am presarat parmezan ras peste toata conopida :)

Suuper gustoasa ! Va doresc pofta buna ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]