Budinca de conopida

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2011 | 4455 vizualizari

 

Dupa o reteta din Practic in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (cam 1 kg a avut cu tot cu frunze)
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca sosul alb,conopida zdrobita,sunculita taiata cubulete,galbenusurile si cascavalul ras cu sare si piper dupa gust.

Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus,amestecandu-se usor prin rasturnare pana se incorporeaza complet.

Se unge tava cu unt,se pune compozitia,se mai presara cascaval ras si se da la cuptor,la foc mic,pana cand este aurie deasupra.

Se serveste calda,dar este buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida