Budinca de casa

de susu in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 13769 vizualizari

 

Cred ca multi dintre voi au servit un astfel de desert, mai ales pe vremea cand eram copil si aveam pofta de ceva dulce aceste ingrediente se gaseau mereu prin frigider. Se serveste mai degraba rece, a doua zi.

 

INGREDIENTE

  •   5 oua mari la temperatura camerei
  • 1/3 l lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • Putina coaja de lamaie
  • ½ kg branza de oaie din aceea mai veche
  • Zahar vanilat
  • ½ paine veche
  • Esente facultativ  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de casa:

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu laptele, esentele, coaja de citrice si zaharul. Se adauga branza faramitata sau rasa si painea faramata. Se lasa la inmuiat si se omogenizeaza bine. La sfarsit punem albusurile si amestecam usor. Tapetam un vas si punem compozitia dupa care dam la cuptor pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea si pentru a nu se lasa budinca dupa ce ati inchis focul lasati-o sa se raceasca cu usa intredeschisa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine