Budinca cu paste si carne tocata de porc

de Andra_Constantinescu in Paste, 27 Oct 2015 | 3572 vizualizari

 

Am vazut la Medi Bucataras aceasta reteta si m-am gandit sa incerc si eu o astfel de bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste sub forma de stelute + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare;
  • doi gogosari verzi;
  • o ceapa;
  • 300 g carne tocata de porc;
  • doua rosii dintr-o conserva cu rosii intregi decojite, in suc de rosii;
  • o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • oregano uscat;
  • busuioc uscat;
  • 140 g iaurt;
  • 4 linguri lapte;
  • 4 oua;
  • sare.
  • In plus:
  • unt pentru uns tava;
  • doua oua + un praf de sare pentru a pune deasupra budincii;
  • 2-3 linguri ulei pentru calit legumele.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paste si carne tocata de porc:

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Gogosarul se curata de seminte, se spala si se toaca.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Aceste legume se pun intr-o craticioara cu ulei si putina sare la calit, apoi se adauga carnea tocata (amestecata cu putina sare) si se caleste si aceasta. 

Rosiile intregi, decojite se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, care se adauga peste carnea bine patrunsa. Se fierbe compozitia pana cand scad rosiile.

Pastele se pun intr-o sita, se clatesc cu apa rece, apoi se pun intr-o cratita. Peste ele se pun compozitia cu carne tocata, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate si se amesteca. Se adauga iaurtul, laptele si ouale, amestecand dupa fiecare.

Se unge tava cu unt, se toarna compozitia obtinuta din cratita, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se pun pe deasupra budincii, dupa care se introduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste si carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Andra_Constantinescu 1

27.10.2015, 19:39

Multumesc tuturor!
Da, Medi, mi-a placut foarte mult!

Rocsi 1

27.10.2015, 20:36

Mmm, as vrea o portie mica si calda!

Andra_Constantinescu 1

27.10.2015, 21:10

Cu mare drag te servesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste colorate si ton