Budinca cu cartofi si pastrama de porc

de Constelatialeu in Porc, 29 Sep 2015 | 5932 vizualizari

 

Din categoria,ce am prin frigider,ce am achizitionat de la'' Targul de Bunatati'',ce pot face rapid,sa fie si gustos si satios......si habar nu aveam cum sa-i zic chestiei asteia,noroc cu Merisor,ca m-a inspirat.....

 

INGREDIENTE

  • cca 600 g cartofi albi
  • 100 g carnat taranesc picant
  • 250 g pastrama de porc
  • 3 oua mari
  • 150 g smatana grasa 40 % grasime
  • 3 cepe rosii
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cartofi si pastrama de porc:

Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul  si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1 min,apoi amestecam si carnatul si pastrama.Separat batem ouale bine,adaugam,sare,piper,smantana si cascavalul taiat mai mare.Intr-un vas de ceramica punem compozitia din tuci,peste care turnam amestecul d eou,smantana si cascaval.dam tava la cuptorul preincalzit,pentru cca 30 min,pana se rumeneste deasupra si obtinem o crusta aurie. Am servit cu smatana,cine a dorit...eu nu,era suficienta smantana din compozitie,dar eu sunt mai carcotasa-pretentioasa.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cartofi si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc in sos picant