Briose vanilate

de danamatei in Prajituri, 24 Iun 2012 | 7444 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva dulce pentru serbarea de sfarsit de an la gradi si tot cautand am dat peste aceste briose pufoase pe blogul lui Miha. Haideti sa vedeti ce a iesit ... :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr lapte praf
  • 350 gr faina
  • 2 pliculete praf copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • ornamente colorate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vanilate:

Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare (eu am mai scapat si cate 2-3).

Separat amestecam faina cu laptele praf, un praf de sare, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga peste amestecul de unt si se amesteca bine. Se tapeteaza formele de briose cu hartiute. Punem copozitia cu lingura, umpland 3/4 din inaltimea hartiutei (cosuletul de hartie pt briose). Se coc la foc mediu cca 25-30 min.

Cat se racesc punem ciocolata impreuna cu laptele la topit la bain-marie. Se ia briosa rece si se scufunda cu partea de sus in ciocolata topita, se scurge bine, apoi se presara ornamentele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vanilate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana