Briose extra ciocolatoase

de anaiordan in Prajituri, 29 Noi 2009 | 6636 vizualizari

 

Este o reteta de baza de briose la care eu am pus muuuuullltttaaa cacao si multi fulgi de ciocolata :D

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 50g cacao sau si mai multa :D
  • 250-300ml lapte, in functie de cata cacao puneti in plus
  • 100g zahar, se poate pune mai mult daca puneti cacao mai multa
  • 1-2 pachetele zahar vanilinat
  • 3 lg praf de copt - aproximativ un pachetel de 15-20g
  • 1 ou mai mare sau doua mai mici
  • 60g unt topit si racit sau ulei
  • esenta de rom sau coniac dupa gust
  • fulgi de ciocolata pt interior cat si exterior
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose extra ciocolatoase:

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregateste tava pentru briose: daca aveti hartie pentru briose puneti hartiutele in tava, daca nu aveti grija sa ungeti tava cu unt sau ulei si apoi sa o tapetati cu faina.
Se bat ouale/ se bate oul cu laptele.
Toate ingredientele uscate se cern intr-un castron, astfel va ajuta sa nu faca cocoloase, si se face o adancitura in mijloc.
Se toarna untul topit si racit sau uleiul, laptele batut cu ou si se amesteca bine. Apoi se adauga esenta de rom sau coniac dupa gust.
Daca va iese o compozitie prea subtire mai completati cu putina faina sau cacao, iar daca veti considera ca aveti o compozitie prea groasa o puteti subtia cu putin lapte.
Dupa ce ati amestecat ingredientele se adauga fulgii de ciocolata, la fel dupa placul dumneavoastra.
Apoi se umplu suporturile de hartie, sau tava pur si simplu pana la trei sferturi cu aluat. Se da tava la cuptor pentru 20-30 minute in functie de temperatura folosita. Eu le tin cam 30 minute la o temperatura medie de 175 grade Celsius.
Dupa ce s-au facut se lasa cateva minute in tava si apoi se un scot pe un gratar de bucatarie pentru a se raci complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose extra ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anaiordan 1

14.12.2009, 10:34

eee...nu-i chiar asa de mult...e mozoleala un pic mai mare cand e sa pui in forma...ca restul le amesteci aproape toate la inceput

ionix 1

18.12.2009, 00:11

in acest moment, stomacul meu cerceste cateva briose

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu dulceata