Brioşe cu merişoare uscate şi dulceaţă de măceşe

de diaconta in Mancaruri de post, 28 Mar 2012 | 5419 vizualizari

 

Adică un dulce buuuuuuuun pentru o zi de post,sau orice altă zi.Pozele nu sunt prea reuşite,sper ca veţi fi indulgenţi de data aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 50 ml ulei
  • o lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 10 gr drojdie proaspata+o lingurita zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • dulceata de macese
  • merisoare uscate
  • stafide
  • rom
  • apa calduta
  • zeama de la o lamaie+zahar pudra pentru glazura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu merişoare uscate şi dulceaţă de măceşe:

Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,o lingurita de faina si putina apa calduta.Se lasa la dospit.

Faina cernuta cu sarea se pun intr-un bol.Se face o adancitura in mijloc,in care se pune drojdia dospita,aromele si putin ulei.

Framantam un aluat adaugand pe rand apa calduta si uleiul ramas.Trebuie sa obtinem un aluat ferm ,nelipicios dar nu foarte tare.

Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospity pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru ca nu era foarte cald in casa,eu am incalzit putin cuptorul aragazului,am oprit focul si am pus vasul inauntru.

Stafidele si merisoarele le punem la inmuiat cu putin rom.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,intindem o foaie dreptunghiulara,cam de un centimetru grosime,ungem foaia cu dulceata de macese si presaram stafidele si merisoarele dupa ce le-am scurs de rom.

Rulam foaia,apoi taiem bucati cam de 4-5 cm.Mie mi-au iesit chiar 12 bucati,exact cate forme are tava de briose.

Cu o foarfeca facem niste crestaturi pe partea care va ramane deasupra,sa creem aspectul de “floare”.In tava de briose,punem hartii pentru muffins(eu am pus si forme de silicon),ungem briosele cu putin ulei in exterior( altfel se vor lipi de hartie)le mai lasam sa creasca in tava aproximativ 30 de minute, apoi le punem in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute,in functie de cuptor.

Din zahar pudra si zeama de lamaie preparam o glazura si punem peste ele cand le-am scos din cuptor.

Au fost foarte pufoase in interior si cu o crusta usor crocanta la exterior,delicioase langa o cana de ceai intr-o zi de post,sau o cana de laptic ori cafea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu merişoare uscate şi dulceaţă de măceşe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

RuxyRux 1

01.04.2012, 21:28

Excelente Diuta...si frumoase si gustoase!!! prezentarea e deosebita!

Angelina_Elena 1

19.05.2012, 18:50

minunate si delicioase!

Dorka 1

21.03.2016, 11:33

yammmi buun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos