Briose cu mar si ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 16 Apr 2010 | 4039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 2 oua, separate
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • 1 mar verde (mai mare), decojit si ras
  • 1 mar rosu (mai mare), decojit si ras
  • zeama de la ½ lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr crema de ciocolata cu alune de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mar si ciocolata:

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza o tava de briose cu cupe speciale pentru briose.

Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se adauga apoi semintele de vanilie,esenta de rom, laptele, merele rase si zeama de lamaie.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in compozitia cu faina.

Se imparte aluatul obtinut in forme, umpland fiecare cupa pana la ½ din aceasta.Se pune in centrul fiecarei briose 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune de padure apoi se adauga deasupra fiecareia cate 1 lingura de aluat.Briosele se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mar si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema