Briose cu iaurt si sirop de minole

de Lily_Musat in Prajituri, 8 Feb 2011 | 7049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru briose:
  • 1 iaurt Danone de 140 gr,
  • 140 gr. ulei de palmier (sau de care aveti),
  • 250 gr zahar,
  • 250 gr faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 2 oua,
  • 2 lingurite de cacao,
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • Ingrediente pentru siropul de minole:
  • zeama de la 1 minola (portocala),
  •  2 linguri de miere.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si sirop de minole:

Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele bine.

Am facut majoritatea brioselor fara cacao, iar cateva, cred ca 10 briose le-am adaugat cacao in compozitie si le-am facut o glazura de zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se toarna aluatul in hartiute de briose cam 2 linguri in fiecare hartie si se coace 20-30 min la 180 grade, pe gratarul din mijloc al cuptorului. Ies in jur de 30 de briose pufoase.

Siropul de minole: Se amesteca zeama de minole cu mierea si se lasa pe foc sa se ingroase amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste briosele reci. Eu am facut cu un pai o gaura in mijlocul fiecarei briose si am turnat sirop si la miljoc.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti tava pentru briose este mai bine deoarece nu se latesc cum am patit eu. Cateva le-am pus in canute de jena si nu s-au mai latit. Cele din fotografia cu platoul inimioara.

2

Trebuie sa imi iau o tava pentru briose...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si sirop de minole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

susu 1

09.02.2011, 11:26

Tare de tot, rumene in obrajori precum copilasii in sate la colindat, chiar ma miram de culoarea asta frumoasa, se datoreaza siropului

adry88 1

04.07.2011, 16:33

abstract01 1

08.12.2020, 00:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie