Briose cu iaurt si ciocolata

de Miha in Prajituri, 2 Sep 2009 | 11286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 330 ml iaurt
  • 350 gr faina
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortioara
  • fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.

Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Miha 1

12.09.2009, 16:14

Ups,am uitat faina? sau am gresit la copy/paste? Trebuie aproximativ o cana cu faina,cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite. Multumesc de atentionare!

Bunica 1

12.09.2009, 16:59

Am facut briosele dupa reteta Mihai si au iesit excelente. Am pus 350 g. faina.

Miha 1

12.09.2009, 17:48

Multumesc Bunica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem