Iata o reteta simpla si delicioasa de briose cu dovleac si zahar brun, perfecta pentru sezonul de toamna sau oricand doresti un desert aromat si reconfortant.
Pentru aceste Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piure dovleac, faina, oua, zahar, lapte si condimente.
Cum se prepara Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie sau unge tava cu putin ulei.
Intr-un bol mare, combina piureul de dovleac, ouale, uleiul (sau untul topit), laptele, zaharul brun. Amesteca bine pana cand compozitia este omogena.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.
Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Nu amesteca excesiv, doar pana cand ingredientele sunt combinate.
Imparte compozitia uniform in formele de briose, umplandu-le aproximativ 2/3 din capacitate.
Coace briosele in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul unei briose iese curata.
Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Daca vrei, pudreaza-le cu zahar inainte de servire.
Incearca si reteta de Briose Fererro sau briose sarate.
Iti recomandam si reteta de baklava muffins.
1
poti adauga si alte arome: ghimbir, nucsoara, lamaie