Briose cu dovleac

de adriana65 in Prajituri, 20 Noi 2009 | 7238 vizualizari

 

Rasfoind paginile de retete culinare din lumea intreaga, binenteles prin intermediul internetului, am gasit si aceste briose foarte usor de preparat si in ton cu perioada in care ne aflam.

 

INGREDIENTE

  • 150 g piure de dovleac fiert
  • 2 oua mari
  • 120 ml iaurt
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  •  100 g faina
  • 30 g fulgi de cereale cu ciocolata
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara 
  •  putina sare
  • sirop de artar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac:

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie.  In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa fie foarte fin zdrobite), zaharul, praful de copt si bicarbonatul, praful de scortisoara si sarea. Peste ingredientele solide amestecate se adauga ingredientele lichide, amestecand bine compozitia obtinandu-se un aluat mai moale  care se pune cu lingura in cupele speciale de briose, cate doua linguri pentru fiecare cupa.  Tava cu briose se pune in cuptorul incalzit, unde se lasa la copt pentru 20 - 25 minute sau, stiti voi, proba cu scobitoarea. Se scot briosele pe un grilaj si dupa ce se racoresc se toarna deasupra sirop de artar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]