Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de  rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa  fiecare.
Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un  praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se  taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand  usor cu o lingura.
Tava de briose o tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem  compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la  cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Smantana  pentru frisca  se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe  sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se  bate pana se intareste.
Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si  cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.