Briose cu ciocolata si mascarpone

de ela in Prajituri, 27 Aug 2014 | 5509 vizualizari

 

Ciocolata pentru Miha,daca tot e ziua ei...LA MULTI ANI!!!! Nu am avut tort,dar am spus sa nu vin cu mana goala ...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 75 gr zahar brun
  • 125 gr ciocolata alba
  • 159 gr fulgi de ciocolata
  • 1 ou,
  • 150 gr smantana
  • 75 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 250 gr mascarpone
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • frisca pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si mascarpone:

Preincalziti cuptorul la 180grade.

Amestecam faina,praful de copt,cacaoa si zaharul.Taiem ciocolata alba bucati cat mai mici si o adaugam in compozitia de mai sus impreuna cu fulgii de ciocolata(daca nu aveti pelete de ciocolata inlocuiti cu ciocolata amaruie taiata marunt).

Batem oul cateva minute si adaugam smantana,laptele si uleiul.Adaugam compozitia de faina si amestecam energic pana se omogenizeaza bine compozitia.

Ungem o forma de briose sau folosim forme de hartie si punem compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coc.Eu le-am facut in forme mari si a durat mai mult coptul.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forme cateva minute.Le scoatem din forme si dupa ce s-au racit bine le taiem in doua.

Mixam crema mascarpone cu lapte si zahar cateva clipe(nu mult ca stricam compozitia)

Umplem briosele cu crema.Ornam dupa gust cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti