Briose cu ciocolata, nuca si rom

de Alinutza80 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 9079 vizualizari

 

Am facut doua feluri de briose sa multumesc pe toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr faina
  • 125 gr zahar brun
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 75 gr unt topit
  • 50 gr nuca macinata
  • 1/2 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata, nuca si rom:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea.

Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat.

Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit si esenta de rom, apoi se adauga peste amestecul de faina si se amesteca bine.

Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose.

Se pune amestecul in forme si pe deasupra se presara ciocolata ramasa.

Se baga la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca este cam gros amestecul, se mai adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

14.04.2013, 15:03

Va multumesc mult

Rocsi 1

14.04.2013, 20:55

Sunt multe deci mai gasesc si eu

Alinutza80 1

15.04.2013, 17:50

Sigur Rocsi, te astept

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu budinca de ciocolata