Briose cu branza telemea

de ionela2682 in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2012 | 7903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 1/2 cana zahar
  • 2 galbenusuri
  • coaja dela 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 1oo ml ulei

Umplutura

  • Branza telemea
  • 2 albusuri +1 ou intreg
  • zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2-3 lg zahar tos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza telemea:

-pregatim mai intai maiaua

punem intr-un vas putina faina in  mijlocul careia facem o adancitura

-in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina

amestecam cu putina faina si lasam sa creasca 10-15 min

-adaugam galbenusurile de ou ,aromele si incepem sa framantam aluatul adaugand faina cat sa iasa un aluat potrivit,adaugam uleiul in mai multe reprize si framantam aluatul pana se desprinde de pe maini

-lasam la loc caldut sa creasca pana -si dubleaza volumul

intindem aluatul in foaie de circa 1/2 cm grosime intindem compozitia de branza telemea ( obtinuta prin framantarea branzei si amestecarea acesteia cu albusurile zaharul vanilat,zaharul si aromele),rulam strans si taiem discuri de 2 cm grosime

-asezam in tava de briose cu hartie de copt si lasam la crescut 30 min

-coacem la temperatura potribita pana se rumenesc

-pudram cu zahar pudra si servim

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si cascaval