Briose cu alune si ciocolata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 5184 vizualizari

 

By Laura Sava careia ii multumesc pt o reteta asa minunata ! Eu am facut mici modificari la reteta, am personalizat-o sa zicem...!
Sunt minunate, se fac repede si ...sunt ieftine....!
Merg la cafea dimineata, sau ceai pt cei mai cuminti...!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 1 cana zahar (250 ml)
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un praf sare
  • 50 gr alune padure neprajite (crude)
  • 100 gr ciocolata menaj (cuvertura) de post
  • coaja rasa portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu alune si ciocolata - de post:

- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa

- faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei

- se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o lingura din compozitie, se adauga cate 3 alune intregi si ciocolata taiata bucati mici, apoi se completeaza cu aluat pana se umpu 3/4 formele pt a lasa loc sa creasca, altfel curg din forme si deasupra se mai presara bucatele de ciocolata si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) pentru 30-35 minute. Seface testul cu scobitoarea, dar la mine a fost suficient timpul acesta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu alune si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie