Briose colorate

de Rahela Velicu in Prajituri, 22 Feb 2016 | 7614 vizualizari

 

Briose cu crema de unt, foarte dulci si bune, iar reteta o gasiti si aici http://noiinbucatarie.ro/briose-cu-crema-de-unt/

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri smantana
  • esenta de rom
  • ornamente pentru torturi
  • colorant alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose colorate:

Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana devine o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se adauga peste albusuri.

Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia in forma de briose in care am pus hartia pentru briose.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.

Din aceasta compozitie au iesit 12 briose.

Crema de unt se prepara astfel: pachetul de unt (la tempertura cameriei) se taie in bucati, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine o pasta. Se adauga 2 linguri de smantana si esenta de rom.

Daca aveti colorant alimentar puteti imparti crema in mai multe vase si adaugati colorantul dorit.

Eu am lasat o parte asa cum erau, unele le-am colorat roz, iar altele albastru.

Cu ajutorul unui pos sau al unei seringi de ornat se orneaza briosele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

ieri la 09:54

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

pe 12.03 la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata