Brioşe aperitiv

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2012 | 5713 vizualizari

 

Gustare rapidă şi foarte bună! Compoziţia poate varia în funcţie de preferinţe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 brioşe:
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu smântână
  • 150 ml lapte
  • 50 g telemea
  • 100 g caşcaval ras
  • 100 g mezel
  • 200 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • piper
  • mac
  • mărar proaspăt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe aperitiv:

Într-un castron se amestecă laptele cu ouăle, untul topit (lichid) şi smântâna. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, mezelul, caşcavalul si telemeaua rase, macul, mărarul tocat şi un praf de piper. Se omogenizează bine compoziţia. Dacă e prea tare se mai subţiază cu puţin lapte. Se pune aluat cu lingura în hârtiuţele speciale de brioşe fixate în forma de metal, apoi se dau la cuptor pentru 25-30 de minute.

Sunt bune şi calde şi reci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi fierti la cuptor, cu pui, sunca si cascaval