Branzoaice

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2011 | 23029 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g unt,
  • 5 lg zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • apa calduta
  • Umplutura :
  • 1/2 kg branza de vaci,
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Ptr.aluat : se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si se lasa sa stea 10 min;topim zaharul si dupa ce s-a racit putin il amestecam cu lapte caldut;intr-un castron mai mare punem faina, ouale si cele 2 compozitii de mai sus;framantam aluatul ce s-a format (daca este nevoie punem apa calduta)pana se desprinde de pe peretii vasului, cam 20 minute, apoi lasam la crescut 40 minute .Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in 2 si intindem pe masa cu faina fiecare parte in grosime de 1 cm, apoi punem umplutura si formam pachetele sau o impletitura astefel: o parte dreptunghiulara de alut il crestam de ambele parti - pe lungime -  punem in mijloc umplutura si incepe sa impletim ,trecand dintr-o parte in cealalta margilie crestate; la final se aseaza in tava unsa cu ulei si cu hartie de copt; le lasam sa mai stea 10 minute in tava, apoi le ungem cu un amestec format din galbenus de ou cu putin lapte si dam tava la cuptor.

Ptr.umplutura : se amesteca toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu glazura de portocale