Branza halloumi prajita

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 7484 vizualizari

 

Branza halloumi este originara din Cipru si este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si vaca.
Se asezoneaza in timpul prepararii cu menta.
Are o consistenta mai ferma si isi pastreaza forma in contact cu caldura, fiind astfel ideala pentru prajit sau gril.
Branza halloumi prajita este unul dintre aperitivele favorite ale restaurantelor cu profil arab.
Eu am preparat-o cu idea de a o posta in ianuarie si anuntandu-se zapada la Amman , lumea a intrat in febra cumparaturilor asa ca nu am gasit decat branza halloumi turceasca; a fost prima data cand o foloseam si nu stiu de ce s-a cracanat asa.Am fotografiat pentru postat cand am facut-o ulterior cu branza halloumi iordaniana

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza halloumi
  • 4-5 linguri ulei de masline virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza halloumi prajita:

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza.

Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule.

Se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.

Se serveste calda cu lipie arabeasca.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Reusita acestui aperitiv depinde de folosirea unui ulei de masline de calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza halloumi prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]