Bourguignon de ciuperci cu paste

de ala_oancea in Penne, 12 Mai 2009 | 5449 vizualizari

 

Un sos de ciuperci cu vin rosu, cu un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de rosii
  • 200 ml vin rosu
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper, boia
  • paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bourguignon de ciuperci cu paste:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovul taiat rondele, apoi ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga vinul si se lasa sa fiarba bine la foc mic, pana mai scade din vin, adaugand si doua cesti de apa. Se adauga sosul de rosii, se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat. Untul moale se freaca bine cu faina si se adauga in tigaie amestecand bine pana se ingroasa. Se mai lasa pe foc 2,3 minute.
Am servit cu paste. Sosul este delicios, are o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bourguignon de ciuperci cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella