Bounty

de Dea_Dea in Prajituri, 23 Mar 2013 | 10212 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de Nessquik (cacao)
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos
  • SIROP
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bounty:

BLAT:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final, faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza se pune in tava unsa (20x30) si se da la cuptorul preincalzit 40 minute. Dupa ce este copt se scoate pe gratar la racit.

SIROPUL:

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu laptele. Se lasa pana se topeste zaharul si se insiropeaza blatul.

CREMA:

Se pune la fiert laptele cu frisca, grisul si zaharul pana se ingroasa, apoi se amesteca cu nuca de cocos si se mai pune pe foc 2-3 minute, apoi se pune peste blatul insiropat.

GLAZURA:

Se taie ciocolata bucati se pune frisca, apoi se pun la topit si se pun peste crema.

Se da la frigider  


Daca ti-a placut reteta noastra "Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello