Borsul pescarului

de ANCA in Ciorbe, 31 Iul 2011 | 8070 vizualizari

 

...si am fost la peste:)) si am prins... un ten maaare, niste crapi mai mici, un somotei, si multi pesti mici, la undita:)) deci prada bogata!! si ca sa nu credeti ca-s minciuni de pescar, atasez poze doveditoare:)).. asa ca, normal, ca nu puteam rata un bors pescaresc autentic, dupa reteta proprie a sotului pescar:)

 

INGREDIENTE

  • peste marunt - albitura (platica, rosioara, balos, sabioara)
  • crap (ten, prins de noi:), capatana si coada
  • o telina
  • 2-3 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 1-2 ardei grasi
  • o ceapa
  • 4-5 rosii
  • o lingurita de cimbru proaspat
  • o ceasca de orez
  • 2 kg bors sau 3-4 lamai stoarse
  • o legatura patrunjel
  • 2 legaturi leustean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borsul pescarului:

Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici.

Cand sunt aproape fierte, se adauga bucatile de peste, orezul, cimbrul, ceapa, ardeiul si rosiile, si se lasa la fiert cam 10 minute, astfel incat sa nu se faca praf si sa se fiarba prea tare pestele (dar orezul sa fie fiert).

Se adauga borsul, sare si piper dupa gust. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata tocata.

Din pestele marunt fiert, se prepara un aperitiv delicios - pasta de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borsul pescarului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

09.08.2011, 23:07

MIUTA 1

03.09.2011, 22:55

Excelenta ciorba
Ce pofta mi-ai facut
Imi placeeeee

Lion 1

06.09.2014, 18:59

Sunt captivat de aceasta reteta, vreau sa o incerc si ce nu inteleg eu, daca imi trebuiesc 2L de bors, cam la ce cantitate de apa sa-i folosesc, aproximativ, adica te-ai apucat de gatit borsul intr-o oala de aprox...n litri
Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste