Bors rusesc

de luminita20_2006 in Ciorbe, 1 Iun 2009 | 9406 vizualizari

Bors rusesc

 

Specialitate ruseasca

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle rosie
  • 250 gr. carne de vita
  •   1  telina
  •  2  praz,
  • 3  morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2buc. varza
  • 3 linguri untura
  • o lingura faina
  • 3 linguri bulion(pasta de tomate sau suc de rosii)
  •   marar,
  • sare
  • 1 pahar smintina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rusesc:

zarzavatul se curata se spala apoi se taie cubulete mici sau fasii subtiri.Se caleste intai sfecla apoi se pune varza si dupa aceea celelente legume(se pune inati sfecla rosie deoarece astfel da culoare si gust ). Se toarna  apa aceeasi cantitate ca la ciorba romaneasca, se sareaza si se adauga carnea taiata cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca o lingura de faiana cu smantana, bulionul si se subtiaza cu 1 cana de bors, apoi se toarna in cratita. Se mai pune o sfecla mica data prin razatoare si se lasa sa firba pana ce este gata carnea.(Atentie aceasta sfecla se pune pentru mai multa culoare si gust mai pronuntat, dar daca nu sunteti adeptii sfeclei puteti sa renuntati la cea de a doua sfecla). Cand se opreste se pune mararul tocat. Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rusesc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

luminita20_2006 1

01.06.2009, 15:59

daca vrei schim gramajul...in cantitati bucata

jhonyboxing 1

23.02.2015, 00:14

Eu am mancat Bors Rusesc facut de o moldoveanca si vreau sa zic...ca sunt mort dupa el.Foarte bun!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciuperci