Dupa atata dulce, sa ne dregem cu un bors de peste, in care sta lingura dreapta, cum zice maica-mea :)) Mai ales ca azi e dezlegare la peste :)
Preparare bors de peste.
Legumele feliate le punem la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote si turnam si borsul fierbinte . Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele si laptii ( presarate cu putina sare, cu cca 10 minute inainte ) si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori. Batem un ou cu putina sare si-l turnam in fir subtire in borsul de peste , mestecand usor.
Oprim focul si adaugam leustean verde .
Servim un bors de peste fierbinte, cu ardei iute?
1
Ca pestele sa nu se sfarme, pune-l la fiert dupa ce pui borsul.
2
Borsul nu-l turna rece, incalzeste-l separat, intai
3
Daca ti se pare ca-i prea acru borsul de peste , in timp pestele mai ia din acreala, iar ciorba va fi numai buna
4
Poti adauga la final si putin otet in care au stat ardeii iuti. Mie imi place mult asa ;)