Bors de urzici

de deyutzky in Ciorbe, 7 Apr 2013 | 5486 vizualizari

 

Daca tot a sosit vremea urzicilor, trebuie sa profitam de ele din plin...sunt pline de vitamine dar si tare gustoase..

 

INGREDIENTE

  • urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 linguri pline de zarzavat de casa
  • 4-5 cartofi mai mari
  • 1 legatura loboda
  • sare
  • 500 ml bors
  • taitei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici:

Curatam ceapa si morcovul, le spalam bine, le taiem marunt.

Umplem cu apa o oala(cam 3 sfeturi) in care punem la fiert ceapa, morcovul si zarzavatul.

Urzicile le curatam bine, le spalam in multe ape reci si le punem la fiert.

Adaugam cartofii taiati cuburi si taiteii.

Punem cca 500 ml de bors (depinde de cat de acru vreti sa fie)... sare dupa gust si loboda maruntita.

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 1-2 clocote.

Poftiti la o portie de vitamine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu legume coapte