Bors de gaina

de Retete_din_suflet in Ciorbe, 7 Feb 2013 | 11961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 gaina (aripi, spate, pulpe, gat)
  • 3 morcovi,
  • 1-2 cepe,
  • 50g telina,
  • 1 ardel mare rosu,
  • 1ou,
  • 1cutie cu smantana,150g,
  • 1 legatura mica de leustean verde,
  • 1 legatura mica de patrunjel verde,
  • 30g fIdea sau orez,
  • 500ml bors acru sau lamaie.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de gaina:

Taiem gaina in bucati si o spalam bine. O punem la fierT in 3-4l de apa rece, la foc mediu. Spumuim bine de cate ori este nevoie.

Dupa ce am terminat de luat spuma si apa este curata, punem legumele taiate cubulete si ceapa marunt. Lasam la fiert pana gaina este aproape fiarta.

Adaugam fIdeaua sau orezul si lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam borsul acru sau zeama de lamaie. Potrivim de sare.

Separat amestecam smantana cu galbenusul de ou si 4 linguri de zeama din oala. Punem tot amestecul in bors si omogenizam.

Taiem leusteanul si patrunjelul marunt punem in oala si stingem focul.

Iese foarte bun!

TIPS-URI

1

 eu prefer lamaie in loc de "bors praf"

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Retete_din_suflet 1

08.02.2013, 23:52

multumesc, v-as invita la masa, dar deja s-a si terminat! pe frig ce e mai bun decat un bors fierbinte!

Ina 1

19.02.2013, 11:41

Bucataras 1

20.02.2013, 15:14

Bine ai venit in rindul bucatarasilor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]