Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit.
Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt.
Cand incepe sa fiarba apa punem legumele la fiert cca 15 minute in oala acoperita cu capac.
Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi nu foarte mici dar nici prea mari. Cand au trecut cca cele 15 minute de cand fierb legumele, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare.
Intre timp pregatim galustele. Separam ouale, galbenusurile se freaca cu putina sare si piper dupa care adaugam putin cate putin grisul si albusul batut spuma. Amestecam in asa fel incat compozitia sa prinda aer. La sfarsit adaugam si bicarbonatul (nestins). Compozitia nu trebuie sa fie tare, trebuie sa curga cu lingura.
Cu o lingura umeda luam cate putin din compozitie si punem in oala acolo unde vedem ca fierbe.Dupa ce am terminat de facut galustele asezonam borsul cu sare, piper si adaugam si uleiul.
Cand au fiert galustele acrim cu bors de putina care a fost fiert in prealabil, dupa gust. Fiecare pune bors in functie de cat de acru doreste.
Lasam sa dea cateva clocote dupa care dregem borsul cu smantana desfacuta cu putina zeama din oala.
Inca 2 clocote si borsul nostru este gata. Servim cu patrunjel verde tocat marunt.
Este foarte buna si rece.