Bombonele cu cacao

de aziz in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 6447 vizualizari

 

stiu ca se numesc intr-un fel nu stiu exact,reteta o am de la o doamna evreica nascuta in Romania la Bacau ,venita in Israel acum 50 de ani si care vb romaneste si corect pina acum

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3/4pahar smintina pentru frisca
  • 70 gr unt
  • coaja rasa de la o portocala(sau 2 linguri lapte de  cocos sau alune macinate tot 2 linguri)
  • cacao pentru inbracat bombonelele (sau cocos sau alune macinate)
  • se mai pune si 2 linguri coniac sau un lichior pe care il preferati
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombonele cu cacao:

se topeste untul la microunde,se adauga ciocolata obtinem un sirop ;incalzim smintina pentru frisca pe aragaz dar nu o fierbem adaugam peste untul cu ciocolata amestecam bine se i-a de pe foc se pune coaja rasa de portocala sau lapte de cocos sau alune macinate si desigur lichiorul sau coniacul.compozitia nu este foarte legata asa ca o vom da la frigider cam 2 -3 ore .dupa care formam bilute cu mina sau cu o cupa pentru inchetata de marime mica,medie l-e rostogolim apoi prin cacao (daca gasiti o cacao olandeza este foarte fina si aromata)sau prin fulgi de cocos sau alune macinate sau chiar prin viermisori de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombonele cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si frisca