Bombite cu spuma de branza si frisca

de laura_n in Prajituri, 12 Iul 2012 | 3595 vizualizari

 

Sunt un fel de savarine, numai ca sunt umplute cu o spuma din crema de branza si frisca. Unele sunt cu fructe, altele cu ciocolata.
Poftiti la o bombita care explodeaza in gura cu un gust delicios si racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 lg faina
  • 4 lg pesmet
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg ulei
  • 200 gr crema de branza
  • 100 ml frisca
  • capsuni/ bomboane cioco, batoane cioco
  • sos caramel
  • 300 ml apa pt sirop
  • 5 lg miere.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombite cu spuma de branza si frisca:

Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min.

Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar, si adaugam frisca batuta si omogenizam.

Pregatim siropul, dupa ce a fiert apa,lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam mierea. Nu adaugati mierea la fiert, devine toxica.

Dupa ce s-au racit, se taie briosele/ savarinele si se insiropeaza bine, bine de tot; se umplu cu spuma de branza. Se decoreaza cu capsuni sau cu bomboane de cioco sau cu scortisoara (daca va place gustul). Se dau la rece si se servesc alaturi de o limonada racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bombite cu spuma de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza de vaci si cirese