Bob verde cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 11 Mar 2018 | 11374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g bob verde (congelat că proaspăt nu știu dacă am văzut vreodată)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 conserve cu roșii în suc propriu
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bob verde cu sos de rosii:

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem.

Călim în ulei ceapa tocată mărunt. După 5 minute, adăugăm morcovul tocat și gătim alte 5 minute. Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul loc, usturoiul tocat, bobul scurs și 100 ml apă. Gătim alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

După ce stingem focul, adăugăm verdeața tocată mărunt. Se mai pot păstra câteva frunzulițe de pătrunjel pentru a orna în timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bob verde cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

12.03.2018, 09:37

Ador bobul .Din pacate se intalneste din ce in ce mai rar.

Ancutsa 1

14.03.2018, 19:10

Un preparat interesant!

mihaelar63 1

17.03.2018, 16:17

Delicios bobul !!! De unde ai cumparat ? Eu am cultivat in gradina intr-un an

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole pestrita