Blat de tort pandişpan

de diaconta in Dulciuri, 2 Sep 2014 | 25917 vizualizari

 

M-am gândit că ar fi util sa postez reţeta pe care o folosesc eu pentru blatul de tort.
Reuşita este sigura daca se respecta întocmai proporţiile si etapele descrise.
Este un blat pufos pe care eu nu-l însiropez si care se comporta foarte bine daca tortul are mai multa crema.
Regula de baza este de a respecta proportia de 30 g zahar si 30 g faina pentru un ou de marime medie,precum si timpul de mixare.
In funcţie de tava folosita,puteţi sa stabiliti numarul necesar de oua.
Pentru a avea un termen de comparatie,eu am folosit 7 oua pentru tava cu diametrul de 28 cm si 4 oua pentru tava cu diametrul de 20 cm.
Fiecare dintre acestea am putut sa le tai obţinând câte trei blaturi.
Praful de copt nu este neaparat necesar,dar eu torusi am folosit câte 5 g.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat tava 28 cm:

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Ingrediente blat tava 20 cm:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • Sare
  • 5 g praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort pandişpan:

Pe fundul tavilor am pus hârtie de copt,iar lateralele le-am uns cu unt si am presarat faina.

Ingredientele trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Cu cât veti mixa mai mult,cu atât compozitia va acumula mai mult aer si blatul va creste mai frumos.

Am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.

Este indicat ca pandişpanul sa se taie abia a doua zi.

 

Sau puteti sa-l consumati ca atare,pudrat cu zahar. 

TIPS-URI

1

trebuie sa respectati proportia de 30g zahar si 30 g faina pentru un ou de marime medie

2

va trebui sa mixati la viteza maxima cel putin 20 de minute

3

nu se deschide usa cuptorului in primele 20-25 de minute

4

se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa,asta pentru ca blatul sa nu se lase in contavt cu aerul mai rece din bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort pandişpan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

- Andreea - 1

09.09.2014, 14:45

Cat e de pufos !!!

Ligia Bxl 1

10.11.2014, 21:17

minunat

diaconta 1

10.11.2014, 23:26

Ligia,multumesc
E usor de pregatit si iese bine intotdeauna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Blat de tort, universal