Biscuiţi şpriţaţi

de Ade200 in Prajituri, 5 Sep 2012 | 18904 vizualizari

 

O reţetă pe care o am de mult, o pregateam pentru copiii mei care dorea u ceva uşor de "cărat"pe afară, la joacă sau la şcoală. Începe în curând şcoala şi merită să le faceţi ceva de casă!

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 300g de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu/praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • coajă de lămâie sau vanilie
  • cacao (opţional)
  • 1 kg de făină
  • 300 g de margarină/280 g de unsoare
  • ulei de uns tava
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi şpriţaţi:

Se amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta i-am făcut de data asta. Se găsesc în magazine forme şi pentru maşinile de tocat manuale, doar să ştiţi numărul maşinii. de tocat.

Se preîncălzeşte cuptorul.

Se ung tăvile cu foarte puţin ulei şi se coc la foc potrivit până se rumenesc uşor. Se poate amesteca în jumătate din compoziţie cacao, dacă doriţi.

Sunt foarte spornici, ies mai multe tăvi şi se pot pastra mai mult timp.

TIPS-URI

1

Când se scot, se foloseşte un cuţit cu care se desprind usor de pe tavă.

2

Îi puteti păstra într-o cutie de metal rămasă de la biscuiţii cumpăraţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]