Biscuiti spritati

de Miha in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 9015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati:

Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine, dupa care adaugam vanilia si coaja rasa de portocale. Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat moale, dar destul de consistent incat sa faca motz. :))

Se pune aluatul intr-un sprit si se spriteaza gramajoare de aluat la distanta intre ele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margine.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit, dupa care se "machiaza" :)) cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

am folosit coaja de portocala confiata

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (48)

aziz 1

05.01.2011, 15:29

deliciosi

- Andreea - 1

28.11.2011, 15:45

as avea o intrebare: de ce nu pot folosi in continuare mixerul dupa adaugarea fainei?

Miha 1

28.11.2011, 15:58

Caroline, ca sa nu faca BUM.

Depinde de mixer. Daca e de putere mare il poti folosi in continuare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Năsturaşi de ciocolată