Biscuiti de sarbatoare

de ella 87 in Prajituri, 19 Dec 2012 | 4385 vizualizari

 

"Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm."

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana faina
  • 100 g zahar
  • 5 lg lapte
  • esenta portocala
  • scortisoara
  • 3 lg ulei
  • ciocolata cu lapte
  • zeama de lamaie
  • praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de sarbatoare:

Se scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei.

Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand se albeste compozitia. 

Se adauga faina, scortisoara si se amesteca bine, cu mainile, pana cand compozitia devine “nisipoasa”. 

Se adauga si se amesteca pana se obtine un aluat bine legat.

Se lasa aluatul la frigider un sfert de ora.

Cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 180°C.

Pe blatul de lucru si pe facaletul cu care urmeaza sa intindem aluatul se presara faina. Aluatul, intins uniform, trebuie sa aiba o grosime de 4-5 mm.

Se decupeaza biscuitii cu ajutorul unor forme speciale pentru prajituri, se aseaza in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana devin usor aurii.

Cand ii scoatem ii ungem cu ciocolaata sau cu zaharul tos cu zeama de lamaie sunt usor citrici de la zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi