Biscuiti cu scortisoara (de post)

de _Alina_ in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 3470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 520 g faina de grau
  • 120 g zahar pudra
  • 250 ml apa
  • 3 lgt scortisoara pudra
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 120 g banana (1 banana decojita)
  • 1 lg ulei
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1/8 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara (de post):

1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra.

2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen. 

3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider (daca nu aveti timp puteti sari acest pas).

4. Preincalzim cuptorul la 200°C.

5. Taiem cate o felie cu latimea de 2-3 cm din cilindrul de aluat, pe care o rulam (e acelasi procedeu ca la colaci), luam de un capat si rasucim sub forma unei cochili. Eu am facut dintr-o singura felie cate 2 melcisori, depinde de cat de mari ii vreti. ;) 

6. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 10 min. 

S-aveti pofta!  

 

TIPS-URI

1

Nu suunt foarte dulci, daca vreti mai puteti adauga zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Sah