Bunatati pentru colindatori
Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă.
Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt, amestecându-se compoziţia pentru omogenizarea completă.
Se adaugă sucul de lămâie şi se mixează până ce obţinem o compoziţie densă, cremoasă.
Se acoperă vasul cu o folie alimentară şi se păstrează la rece pentru 2-3 ore.
Din compoziţia obţinută, se formează biluţe potrivite pe care le vom trece prin zahăr tos, iar mai apoi prin zahăr pudră, astfel incât să fie acoperiţi complet.
Biscuiţii se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, la o distanţă de 2-3 cm fiecare. Se coc pentru aproximativ 12 minute, la o temperatură de 160 grade C.
După coacere, se lasă să se racească complet, după care pot fi depozitaţi în cutii metalice, închise ermetic.
Se servesc cu poftă!
1
Bilutele formate trebuie sa aiba o dimensiune nu foarte mare (as zice cat o nuca micuta). Din graba, le-am format mai maricele, insa in timpul coacerii se intind destul de mult.