Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 4 Apr 2012 | 4005 vizualizari

 

Biscuiții aceștia ”s-au născut” după ce mi-a rămas puțin aluat de la o tartă.

Într-o zi de post (și nu numai) se potrivesc perfect alături de o cafeluță caldă sau un fresh de portocale.

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 1 cană făină integrală;
  • 5 lg făină de ovăz;
  • 3 lg zahăr;
  • 5 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 și 1/2 lg semințe de in;
  • 1 lgț praf de copt;
  • zeama de la 1/2 portocală;
  • 1/2 lgț scorțișoară;
  • apă minerală (cât să lege aluatul);
  • sare.
Decor
  • Banane (tăiate felii);
  • Zahăr vanilat pudră (opțional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post:

Se amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală cât să se lege aluatul astfel încât să fie bun de întins.

Se întinde aluatul, se formează biscuiții (cu formă sau pahar), se pune câte o felie de banană și se coc la foc potrivit, timp de 15 - 20 minute.

Se pudrează cu zahăr vanilat (opțional). 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Aluatul se ține la rece câteva ore (eu l-am ținut peste noapte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin