Betivana

de Sidy in Prajituri, 28 Noi 2010 | 13372 vizualizari

 

Va rog sa scuzati calitatea pozelor....trebuie sa-mi cumpar un alt aparat, cat de curand.....
Dar poate ma aude mosul.....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 450 g zahar,
  • 10 linguri apa fiarta ,
  • 300 g faina ,
  • 1 praf de copt ,
  • 1 lamiie,
  • 150 ml rom ( sa fie rom nu esenta),
  • 150 g stafide,
  • 150 g unt/margarina RAMA.,
  • marmelada de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Betivana:

 

Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul incalzit. 15 min. nu se deschide usa la cuptor ,apoi se reduce putin focul.
Dupa ce sa copt se taie 1/4 din blat(partea de deasupra) se insiropeaza cu romul si se taie cubulete. Stafidele , untul si 150 g zahar praf se amesteca bine.Blatul ramas se unge cu marmelada, se stoarce lamiia peste si se pune crema din stafide si cubuletele taiate.Deasupra se pune glazura la rece facuta din :
150 g zahar pudra
2 linguri cacao
3 linguri apa fiarta
2 linguri ulei
Se amesteca repede de tot si se pune peste prajitura.
Daca doriti puteti orna si cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betivana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba